Marbles lost

En sak jag ägnat ovanligt mycket tankar och bryderier åt den senaste tiden är den klassiska (?) amerikanska (?) anteckningsboken ”marbled composition notebook”. Strunta i frågetecknen, för vi säger att den är både och. Jag menar alltså denna typ av bok:
marbled

Klassiska – fina. Varför har jag då tänkt så massa på denna bok? Jag har inte tänkt på boken, jag har tänkt på mönstret! Det svartvita myrornas krig-mönstret. För ett tag dök det ju upp överallt, på skor, väskor, kepsar, hyllpapper, på mappar jag köpte – dvs det blev trendigt men var fortfarande sitt vanliga gamla bruks.
w9b1v7-l-610x610-socks-oddsox-notebook-trendy-composition-schooluniform-school-dope-fashion-stylepress_door-sixteen_composition-notebook-tote_grandebandofoutsiderscggggccggc69083_994width
Och så sent som idag lade  ä l s k a d e  Present&Correct upp denna bild på instagram:

present-correct

Så som ni förstår har jag fått vatten på min funderingskran. Varför detta grafiska flimmönster? Skapades det under migrän? Eller.

Eller. Är det helt enkelt så att omslaget ser ut som det gör för att man på grafiskt vis efterapat gammalt lumppapper? Föreställer mig att lumppapper ursprungligen kunnat vara bra, lite kraftigare, omslag till anteckningsböcker. Och i lumppapper är ju pappersmassan grövre / består av större bitar. Eller. Är det det bara bläckplumpar på papper, massor av dom?

Ååh, jag blir inte klok på detta. Jag vill ju bara veta varför det ser ut som det gör. Inte ens wikipedia hjälper mig på den fronten. Mina google-krafter tar slut. Någon som kan förklara?

 

 

Klicka på bilderna för källor.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *