Från Bullerbyn till en dröm

Jag har länge påstått att mitt intresse för inredning kom när jag som 14-åring bytte Mitt Livs Novell mot inredningsmagasin, men ärligt talat började det nog faktiskt när Lisa i Bullerbyn fick sitt alldeles egna rum och inredde det med trasmatta och bord och allt fint för att sen slå till med nyårsfest.

Min mamma möblerade ofta om och nästan lika ofta fick man tycka till och/eller hjälpa till med den stora och tunga furuskåpet… Det var kanske också pga av mamma och pappas tunga furumöbler som jag själv vid ganska låg ålder istället valde att göra en skalenlig ritning på rutat papper av mitt rum. Med små, utklippta skalenliga möbler kunde man utan minsta ansträngning sen provmöblera innan man skred till verket på riktigt.

När jag var 16 började jag jobba i klädaffär och fick upp ögonen för Visual Merchandising (VM) men jag tror inte jag någonsin riktigt kopplade att det kunde vara ett jobb, det var ju så kul. Några högskoleår och något bananskal senare jobbade jag dock  med VM och designade skyltfönster. Sen började jag rita butiker, formge butiksinredningar, göra grafiskt material och helt plötsligt jobbade med just  som jag inte visste var ett jobb.

Sannolikt är det allt jobb med VM och butikskoncept kombinerat med barndomens affärslekar som är bakgrunden till min dröm om Paviljong. Och med det inser jag att jag även måste sälja den perfekta hemmasnickrade kassaappraten i min butik!

 

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *