En tyngd som fattas mig

min-kal-kladd

Jag har alltid varit en papperskalendersmänniska, dvs en del av ett försvinnande folkslag. Ni vet vi som alltid bär på lite för mycket när vi går mellan möten.

Vi börjar med en liten kalenderbitarmemorylane (medveten om att kalenderbitare är något annat):
Började med papperskalender i mellanstadiet. Älskade det. Förstod inte funktionen alls. Skrev t.ex på onsdagen ”fick MA-läxa till tisdag”. Det var ju rart och sant, men svårt att hålla reda på saker och ting.

I högstadiet var det (i min skola) coolt att ha en typ av gratiskalender som Sparbanken årligen delade ut. Fickformat, naturromantisk illustration över hela det lite gummiaktiga omslaget (som en sedan kunde droppa nagellack på och måla med marker för att göra den personlig). Här började min förkärlek för kulörta komihågs, illustrerade to do’s och oerhörd mängd utropstecken på disco-datum.

I gymnasiet började jag klippa och klistra egna kalendrar. Slaktade pappas gamla Filofax’s för att göra egna pärmar. Köpta Filofax-hålslag för att verkligen gå lös på alla plan. Att sitta och uppdatera en datumstämpel 365 ggr – inga problem om man vill ha en alldeles egen årskalender.

Summa:
Jag har kommit att ställa höga krav på min papperskalender. Även om den återgått till att bestå av diverse köpedelar.

Men, de senaste veckorna har min papperskalender bara legat där. Orörd. Plötsligt gick jag all in på tfn:ens tre olika kalendrar och wunderlists. De väger ingenting. Så därför, som inspiration åt oss alla, kommer här nu några bära-med-sig-favoriter:

 

 

filofax-black-1 filofax-nude-1Den mest klassiska, Filofaxen, i all sin enkelhet. Hade gärna haft en svart och kanske gjort den personlig med ett monogram (fast det ligger visst lite nere med det hos Filofax nu, synd).

 

 

mod-silver mod3_fg_06 mod3_toffee_06

De här godingarna som jag hittade för några år sedan – en sån MÅSTE jag ha. Detta är ju inte kalendrar men den snyggaste pryl du kan ha för att ha lite ordning och reda och en väska i väskan. Kika på hemsidan för att se vilken insert som skulle vara bäst för dig! Hade PAVILJONG funnits hade du kunnat köpa dem där, lovar.

 

 

kikki-k-brons-1 kikki-k-brons-2 kikki-k-gra%cc%8a-1 kikki-k-gra%cc%8a-2 kikki-k-petrol-guld kikki-k-ro%cc%88dkikki-k-ro%cc%88d-2

Sen har vi dessa planners från Kikki-K. Företaget som jag tror många av samtidens stationerylovers tycker om. En svensk tjej emigrerad till Australien startade företaget för 10 år sedan. De fokuserar på en design sprungen ur svenska enkelhet och funktion. Jag tänker att detta är jättebra produkter för människor som kanske gillar scrapbooking eller de som vill ha något lite mer lekfullt.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *